Dé kleurtrends van 2016

Kleuren zijn onmisbaar op je bruiloft, het is dan ook handig om op de hoogte te zijn van de meest up-coming colours van 2016. Als expert op het gebied van het stylen van bruiloften, houden wij daarom ook goed in de gaten welke trends op het gebied van kleuren nu helemaal booming zijn. Daarom hieronder de meest hippe kleuren van 2016!

Rose Quartz & Serenity

In onze vorige blog zeiden we het al: Roze Quartz en Serenity! Voor het eerst heeft Pantone het combineren van 2 kleuren gekozen als kleur van het jaar. Rose Quartz geeft een overtuigende en warme uitstraling, terwijl Serenity juist heel luchtig is en zorgt voor rust en ontspanning. Pastelkleuren maken dit jaar dus een echte comeback!

pantone-rose-quartz-serenity

Metallic Magic

Metallic kleuren zijn ook in 2016 weer een ware trend in de weddingbranche. Deze stylish tinten geven je grote dag net wat meer glamour. Metallic kan gebruikt worden voor thema’s als vintage, industrieel, bohemien, great gatsby en jaren ’30.  Van sieraden tot en met de headpieces en zelfs in het boeket van de bruid kan je dit prachtig laten terug komen. Denk aan rosé goud, glitter goud, vintage zilver of een mix van zilver en goud om jullie bruiloft een glam look te geven.

 

Rosé goud

Deze zachte metallic kleur is zeker een aanrader om door te voeren in de decoratie van jouw bruiloft. Maak in je decoratie gebruik van kaarsenstandaards in rosé goud of wat dacht je van het bestek, de onderborden en het tafelkleed in deze tint? Wij verwachten dat rosé goud in 2016 een opkomende trend gaat zijn.

99112

 

Colourful

Schud de donkere en saaie winterkleuren af en omarm alles wat helder en fris is! Dat is zeker iets wat in de lente en zomer zal gaan werken. Door middel van wit en eventuele metallics, versterk je de heldere kleuren alleen nog maar meer op je bruiloft. Vooral bij een bohemien bruiloft zal deze trend goed tot zijn recht komen. Maak gebruik van wilde kleurrijke bloemen, bevestig verschillende kleuren linten aan de ceremonie stoelen of hang lampionnen op in de kleuren amazone groen, blauwgroen en geel. Dit jaar mag het vooral lekker fris en kleurrijk!

999

Aardetinten

Moeder Natuur zorgt voor prachtige warme aardetinten zoals groen, bruin en of wit/ivoor. Deze natuurtinten zijn echt een aanrader om door te voeren in de decoratie van je bruiloft, zeker bij rustieke thema’s en locaties waarbij de natuur centraal staat. Maak gebruik van houten decoraties en houten meubilair en kies bijvoorbeeld voor een locatie in een bosrijke omgeving. Denk aan houten bordjes of krijtbordjes als wegwijzers of stoelversiering, houten kandelaren, bloemen met veel groen, jute tafellopers, servetringen van boomschors en houten naamkaartjes voor op de dinertafel. Barn thema’s, vintage en eco thema’s zijn vaak goede voorbeelden waarbij je deze tinten veelal kan gebruiken.

789

Tekst:  Maha Benhari